מתכון עוגת גבינה טעימה לכבוד חג שבועות
מתכון עוגת גבינה טעימה לכבוד חג שבועות
מצרכים
500 גרם גבינה לבנה %5 - 2 יחידות
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
שקית ג'לטין תפל עד 20 גרם .
150 גרם יוגורט רגיל
חצי כוס מים רותחים
500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת - 2 יחידות
150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1 שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקווטים ואת שאר
פירורי הבסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת
עד שהבסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש
לתחתית העוגה.
2 מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים
שנוצרה ושמים אותה בצד. גודל התבנית 24
3 מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה,
הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.
4 שופכים את גרגרי הג'לטין לתוך חצי כוס מים רותחים
ובוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי - בלי גושים .
5 מצננים מעט את הג'לטין ובוחשים פנימה את היוגורט.
6 מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם
הג'לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת
עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה
מסמיכה מעט.
7 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת
הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים
8 שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית עם הביסקווטים
9 מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ל 7 שעות.
10 לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי הכוס, על העוגה.
בתאבון!
קישורים רלבנטיים:
שירי חג השבועות
מתכון להכנת פשטידת גבינה
עשרת הדיברות התקבלו בחג שבועות
הכל על חג שבועות