יהדות
ראש השנה  - צום גדליה
יום כיפור -  כל נדרי -  כרת
חג סוכות
חנוכה
טו בשבט
חג פורים
מגילת אסתר
חג פסח
ההגדה של פסח
יום העצמאות
ל"ג בעומר
יום ירושלים
חג שבועות
יז בתמוז - בין המיצרים
ט באב
טו באב - חג האהבה
יום המעשים הטובים
עשרת הדיברות
ציר הזמן ביהדות
  

מתכון עוגת גבינה טעימה לכבוד חג שבועות

מתכון עוגת גבינה טעימה לכבוד חג שבועות

מצרכים
500 גרם גבינה לבנה %5 - 2 יחידות
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
שקית ג'לטין תפל עד 20 גרם .
150 גרם יוגורט רגיל
חצי כוס מים רותחים
500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת - 2 יחידות
150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה
100 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה
1 שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקווטים ואת שאר
פירורי הבסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת
עד שהבסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש
לתחתית העוגה.

2 מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים
שנוצרה ושמים אותה בצד. גודל התבנית 24


3 מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה,
הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.

4 שופכים את גרגרי הג'לטין לתוך חצי כוס מים רותחים
ובוחשים עד שהג'לטין נמס לגמרי - בלי גושים .

5 מצננים מעט את הג'לטין ובוחשים פנימה את היוגורט.

6 מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם
הג'לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת
עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה
מסמיכה מעט.

7 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת
הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים

8 שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית עם הביסקווטים

9 מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר לפחות ל 7 שעות.

10 לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי הכוס, על העוגה.

בתאבון!

קישורים רלבנטיים:
שירי חג השבועות
מתכון להכנת פשטידת גבינה
עשרת הדיברות התקבלו בחג שבועות
הכל על חג שבועות